V petek, 30. junija 2006, ob 9. uri bo v sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve, Štefanova 2 v Ljubljani tiskovna konferenca, na kateri bodo predstavniki MNZ in policije: minister za notranje zadeve Dragutin Mate, generalni direktor policije Jože Romšek in vodja sektorja prometne policije v upravi uniformirane policije GPU Robert Sušanj predstavili preventivno akcijo Hitrost - počasneje je varneje, s katero želimo zmanjšati delež neprilagojene hitrosti v cestnem prometu.

Pod vodstvom MNZ oz. policije bo akcija potekala od 1. do 16. julija 2006. Temeljila bo predvsem na poostrenem nadzoru hitrosti v času in na cestnih odsekih, ki so z vidika hitrosti nevarni oz. problematični. Zavedamo se namreč, da je hitrost največji prometno-varnostni problem tako v Sloveniji kot tudi v Evropi, saj je najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.

Akcija časovno sledi prejšnji akciji Varnostni pas - vez z življenjem, ki jo je junija za večjo uporabo varnostnih pasov vodilo ministrstvo za promet, do konca leta pa bodo v Sloveniji izvedene še preventivne akcije za varnejši prevoz otrok v šolo in domov (ob začetku šolskega leta), za večjo varnost pešcev in za zmanjševanje števila udeležencev v prometu, ki so pod vplivom alkohola. Vse naštete aktivnosti so del skupnega akcijskega načrta, ki je bil v sodelovanju s svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in z drugimi ministrstvi (za promet, za šolstvo, za zdravje) pripravljen za izboljšanje prometne varnosti v letu 2006.


Spoštovani novinarji, vljudno vabljeni!

 

Sektor za odnose z javnostmi