Sorodne objave

 

Ob 23.22 uri je bil Operativno-komunikacijski center na PU Koper obveščen, da od Tubelj proti Kozini divja voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki resno ogroža druge udeležence v prometu tudi z divjim vijuganjem po cesti in prehitevanjem v ostrih ovinkih.

V Hrpeljah je patrulja tovornjak pravilno ustavljala, vendar je voznik z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej proti Kozini. Patrulja je voznika še večkrat pravilno ustavljala, vendar se voznik za znake ni zmenil, ampak je divjal naprej proti Kopru. Voznik se je za Petrinjami ustavil ter začel voziti vzvratno, da bi »pomendral« policijsko vozilo in vozila ostalih naključnih udeležencev v prometu.

Vsi, ki so bili za tovornjakom, so začeli voziti vzvratno, voznik tovornjaka pa je s prikolico zapeljal v manjši jarek. Do vrat kabine je takoj pristopil kozinski policist in želel voznika obvladati. Ta ga je z nogo brcnil v glavo in s tovornjakom sunkovito odpeljal naprej. Policista so vrata, ki so se naglo zaprla, vrgla na tla in le srečnemu naključju se je zahvaliti, da tovornjak ni povozil na tleh ležečega policista.

Patrulja prometne policije je pred začetkom tropasovnice za Petrinjami čez cesto postavila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil in ustavila vsa vozila, ki so vozila v smeri Kozine, enako sta storili tudi patrulji na priključku Kastelec in pri kamnolomu Črni kal. Voznik tovornjaka je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal na bodeče kline in odpeljal naprej proti priključku Kastelec. 200 metrov pred priključkom so se mu prednje pnevmatike na tovornjaku spraznile, nato je zapeljal levo v jarek in zbežal iz vozila.

Policisti so 34-letnega voznika, doma iz okolice Murske Sobote, kmalu našli v bližnjem grmovju, mu odvzeli prostost in zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Promet je bil zaprt v obe smeri do 2.15 ure, ko je bil tovornjak umaknjen z jarka oz. vozišča. Le dobri reakciji nasproti vozečih vozil in srečnemu naključju gre zahvala, da ni prišlo do kakšne prometne nesreče z zelo tragičnimi posledicami.

Vse voznike, ki so imeli na cesti od Obrova do Kozine bližnje srečanje s tem tovornjakom, pozivamo, da se oglasijo na najbližji policijski postaji oz. pokličejo telefonsko številko policije 113.

 

Sektor za odnose z javnostmi