Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje dne 9. 8. 2006 odvzeli prostost 19-letnemu moškemu z območja Velenja, osumljenemu požigov na območju Velenja.

Kriminalisti in policisti PP Velenje so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljenec v letošnjem letu storil devet kaznivih dejanj, in sicer pet kaznivih dejanj požigov na območju kraja bivanja, odvzem motornega vozila v Portorožu in tatvino avtoakustike iz njega, poškodovanje tuje stvari (odvzeto osebno vozilo je po dejanju zažgal) ter povzročitev splošne nevarnosti, kar je storil tako, da je podtaknil ogenj na tovornem vozilu na območju Velenja. Pri storitvi kaznivega dejanja tatvine je sodeloval osumljenčev 19-letni prijatelj.

Osumljeni je član prostovoljnega gasilskega društva in je bil aktiven pri gašenju vseh požarov, ki jih je zanetil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je pri požigu gospodarskega poslopja v maju poleg navedenega sodeloval še njegov 21-letni prijatelj.

Skupna škoda, ki jo je 19-letni osumljenec povzročil, znaša po nestrokovni oceni okoli devet milijonov tolarjev. Pri zadnjem požigu tovornega vozila v prostorih podjetja Elektro Celje na Partizanski cesti v Velenju pa je le hitro posredovanje domačinov preprečilo, da bi se ogenj razširil tudi na druga vozila v garaži, pri čemer bi bila ogrožena tudi razdelilna transformatorska postaja.

Zoper osumljenega so policisti podali kazensko ovadbo in ga dne 11. 8. 2006 privedli preiskovalnemu sodniku na Okrožnem sodišču v Celju.

 

Sektor za odnose z javnostmi