Generalni direktor policije Jože Romšek bo v ponedeljek, 9. oktobra 2006, ob 14. uri v veliki sejni sobi na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejel policista Matevža Franetiča iz Policijske postaje Kozina, ki mu je grozil in ga nato tudi obstrelil mladoletnik, hkrati pa bo sprejel tudi pet policistov iz Urada za varnost in notranjo zaščito Generalne policijske uprave in šest kriminalistov iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper, ki so se posebej izkazali pri svojem delu.

Sprejema pri generalnem direktorju policije se bodo udeležili Matjaž Firbas in Gašper Zupan iz Urada za varnost in zaščito GPU in Andrej Rožič iz Policijske postaje Nova Gorica, Ivan Šuta iz Postaje mejne policije Metlika in Igor Zupanc iz Policijske postaje Šmarje, ki začasno opravljajo delo v Ljubljani pri varovanju objektov. Omenjeni policisti so se izkazali s hitrim in strokovnim posredovanjem pri reševanju življenja osebam, ki sta padli v Ljubljanico. Kriminalisti iz Policijske uprave Koper Dušan Ribaš, Vitko Hladin, Janko Žigart, Aleš Suhadolnik, Cvetko Kokalj in njihov vodja Robert Krajnc pa so zelo hitro izsledili in prijeli osumljenca kaznivega dejanja umora in poskusa umora.

Generalni direktor policije Jože Romšek se bo policistom in kriminalistom ter njihovim nadrejenim zahvalil za uspešno delo, policistom pa bo izročil tudi knjižne nagrade.

Vabimo vas, da se udeležite sprejema policistov, ki bo v ponedeljek, 9. oktobra 2006, ob 14. uri v veliki sejni sobi na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljana.