Policijska akademija Generalne policijske uprave je v okviru Evropske policijske akademije (CEPOL) in v sodelovanju s policijskimi strokovnjaki iz Finske, Nizozemske in Portugalske od 11. do 15. aprila 2005 v Ljubljani organizirala seminar z naslovom "V skupnost usmerjeno policijsko delo v večetnični in večkulturni družbi".

Danes, 11.aprila 2005, je v Hotelu M, na Derčevi ulici, kjer poteka seminar, udeležence pozdravil direktor Policijske akademije Generalne policijske uprave Marjan Ferk. Seminarja se je udeležilo 21 visokih policijskih uradnikov iz 16 držav članic Evropske unije in iz Bolgarije, kandidatke za vstop v Evropsko unijo. Med udeleženci seminarja so štirje predstavniki slovenske policije.

 

cepol1

Seminar je otvoril direktor Policijske akademije Marjan Ferk


Namen seminarja je izmenjava znanja in izkušenj ter dobrih rešitev za izboljšanje sodelovanja policije z manjšinskimi in etničnimi skupnostmi. Osrednji del seminarja je namenjen obravnavanju delovanja policije v narodnomanjšinski in romski skupnosti ter oblikovanju partnerskega odnosa. Teme, o katerih bodo razpravljali policijski strokovnjaki, so v skupnost usmerjeno policijsko delo v Evropi (razumevanje, organizacija, zakonodaja in metode dela), vloga policije v lokalni skupnosti (kako oblikovati partnerstvo in sodelovanje) ter usposabljanje policistov na tem področju. Udeleženci se bodo srečali tudi z romsko skupnostjo in manjšino v Prekmurju.

Nadaljevanje seminarja bo junija na Finskem, jeseni pa na Nizozemskem.

 cepol2

Udeleženci mednarodnega seminarja

 

 Za dodatne informacije o seminarju lahko pokličete Nevenko Tomovič na tel. številko 041 600 248.