Študentska arena je največja izobraževalno-sejemska prireditev, ki bo letos že šestič zapored potekala od 18. do 20. oktobra 2005 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Namenjena je študentom, dijakom in profesorjem ter strokovnim sodelavcem in sodelujočim. Osnovni namen je: na enem mestu ponuditi zbrane informacije in znanje ter posledično vzpostaviti uspešno in trajno sodelovanje med razstavljalci in obiskovalci prireditve.

Med 280 udeleženci, od domačih in tujih podjetij do fakultet, kadrovskih agencij, študentskih servisov, vladnih in nevladnih organizacij bo letos že tretjič sodelovala tudi slovenska policija. Na prireditvi bo poleg zagotavljanja varnosti sodelovala tako s preventivnimi kot promocijskim namenom. S pestrostjo policijskega dela se bodo obiskovalci lahko seznanili na razstavnem prostoru v hali A ter na zunanji ploščadi pred halo C.

Na notranjem razstavnem prostoru bosta vse dni sejma s področja varnosti svetovala in odgovarjala na vprašanja o policijskem delu vodja policijskega okoliša in kriminalist iz Policijske uprave Ljubljana, po nekaj ur pa bodo na razstavnem prostoru prisotni tudi policisti specialisti za posamezna področja policijskega dela iz Generalne policijske uprave.

Prvi dan prireditve (18.10.2005) od 13 do 16. ure bosta prisotna policista, ki sta opravljala policijske naloge v mednarodnih mirovnih misijah, od 16. do 19 ure pa policijski inšpektor, ki dela na področju mejnih zadev.

Drugi dan (19.10.2005) bodo na razstavnem prostoru od 10. do 13. ure policijski inšpektor s področja prometa, od 13. do 16. ure pripadnik specialne enote policije, od 16. do 19. ure pa kriminalistični inšpektor, ki dela na področju prepovedanih drog.

Tretji dan (20.10.2005) bo od 10. do 13. ure prisoten policijski inšpektor s področja policijskih pooblastil, od 13. do 17. ure pa kriminalistični inšpektor iz Centra za forenzične preiskave.

Na zunanji ploščadi pred halo C bo delo na področju varovanja oseb in objektov predstavil Urad za varnost in zaščito in sicer prvi dan prireditve (18. 10. 2005) od 12. 30 do 15. ure. Drugi dan (19. 10. 2005) ob isti uri bo prikaz dela in opreme Enote za protibombno zaščito Specialne enote policije.

Vse dni sejma pa bodo na zunanji ploščadi prisotni policisti konjeniki, vodniki službenih psov, policisti na kolesih, policisti prometniki, ki naloge opravljajo na motorjih, z vozilom za ogled kraja prometne nesreče, provido in drugi, ki skrbijo za varnost v cestnem prometu. Na ogled pa bo tudi druga policijska oprema.


Vljudno vabljeni na ogled razstavnega prostora Policije!

 

Sektor za odnose z javnostmi