Generalni direktor policije dr. Darko Anželj je danes, 2. marca 2004, sprejel predstavnike Društva kriminalistov Slovenije, predsednika Aleksandra Jevška, podpredsednika dr. Antona Dvorška in sekretarja Zdenka Prizmiča.

040302 krim drustvo


Predstavniki društva so generalnemu direktorju policije predstavili cilje društva in program dela za letošnje leto. V sklopu tega bo društvo nadaljevalo povezavo s sorodnimi društvi iz tujine, organiziralo strokovno ekskurzijo in okroglo mizo na letošnjih Dnevih Varstvoslovja na Bledu.

Namen Društva kriminalistov Slovenije, ki ima 120 članov, je spodbujati in razvijati strokovnost kriminalističnega dela ter operativno neodvisnost pri izvajanju nalog, skrbeti za širitev varnostne kulture in povezanost kriminalistov.

Društvo se zavzema za širitev strokovnih znanj z izpopolnjevanjem in usposabljanjem, zagotavlja lažjo dostopnost domače in tuje literature, skrbi za izmenjavo izkušenj z drugimi policijskimi enotami, zunanjimi nadzornimi institucijami, lokalno skupnostjo in nevladnimi organizacijami ter ostalimi predstavniki javnosti. Prizadeva si za krepitev pripadnosti kriminalistični stroki in ugleda kriminalistk in kriminalistov v družbi ter za večje spoštovanje človekovih pravic in svoboščin.

Ob tej priložnosti je generalni direktor policije izrazil podporo delu društva in jim zaželel uspešno delo.

 

Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar