V Policijski akademiji v Tacnu sta se danes, 13.5.2004, na rednem letnem srečanju sestala generalni direktor policije,dr.Darko Anželj in načelnik Generlštaba Slovenske vojske, generalmajor Ladislav Lipič.

policija sv1


Skupaj s svojimi najožjimi sodelavci sta ocenila uresničevanje dogovorov, ki so bili sprejeti na dveh srečanjih v preteklem letu. Z zadovoljstvom sta ugotovila, da je sodelovanje policije in slovenske vojske dobro na različnih področjih in na visoki profesionalni ravni. Posebej sta izpostavila področja izobraževanja in usposabljanja, kinologije, racionalne rabe kadrovskim, tehničnih in materialnih virov ter infrastrukture s področja izobraževanja in usposabljanja. Podprla bosta predlog o oblikovanju skupne veterinarske službe policije in vojske.


policija sv2


Dr. Anželj in generalmajor Lipič sta se dogovorila, da bodo predstavniki obeh institucij v letošnjem letu še intenzivirali sodelovanje na področju specialističnih tečajev (jezikovni, kriminalistični, obravnavanje prekrškov, s področja kinologije), prezaposlovanju kadrov (prehod pripadnikov SV v policijo), vzajemne uporabe objektov za izobraževanje in treninge in objektov za izvajanje programov celostne skrbi za pripadnike SV in policije, ki se vračajo iz mirovnih misij. Dogovorila sta se tudi, da bo posebna delovna skupina pripravila pregled možnosti nadaljnih oblik medsebojnega sodelovanja na različnih področjih.

 


Miran Koren, predstavnik policije za stike z javnostmi
Simon Korez, predstavnik SV za odnose z javnotmi