Policijsko veteransko društvo SEVER za Koroško in Združenje SEVER sta v torek, 28. decembra 2004, v Slovenj Gradcu pripravila tradicionalni novoletni sprejem za svojce v osamosvojitveni vojni padlih policistov Bojana Štumbergerja, Željka Ernoiča in Marjana Doblška.

koroska2

Sprejema so se udeležile soproge in otroci padlih policistov: Božena Ernoič s hčerko Saro, Marjeta Štumberger s hčerkama Petro in Andrejo ter Breda Doblšek s sinom Marjanom.


Prisotne je pozdravil predsednik PVD Sever za Koroško Boris Raj: "Konec leta je pravi čas, da preverimo, ali nismo morda kakšne naloge spregledali in ali smo naredili vse, kar smo lahko. PVD si je tovrstno obliko druženja naložilo kot obveznost in jo bo opravljalo tako dolgo, kolikor dolgo bodo svojci padlih tako želeli."

Sprejema se je udeležil tudi generalni direktor policije dr. Darko Anželj, ki je dejal, da ceni dejanja slehernega posameznika in se zaveda pomembnosti prispevka slovenske policije v osamosvojitveni vojni. "Tega ne smemo nikoli pozabiti, še posebej ne, ker so nekateri pri obrambi samostojnosti mlade slovenske države izgubili svoja življenja." Opravičil je ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja, ki se zaradi nujnih službenih obveznosti ni mogel udeležiti srečanja. Dejal je, da minister pozna pomen in vlogo osamosvojiteljev, ter zbranim prenesel njegovo zagotovilo, da bo država odslej bolj naklonjena ljudem, ki so sodelovali v procesu osamosvajanja naše države, še posebej pa svojcem padlih. Zagotovil je, da se v slovenski policiji večkrat spomnimo na žrtve vojne in njihove svojce. Pripravljeni smo jim pomagati, ko bodo pomoč potrebovali.

Prisotnim sta spregovorila še generalni sekretar Združenja SEVER Franc Bevc in podžupan Mestne občine Slovenj Gradec, ki je tudi član PVD Sever za Koroško, Bogdan Kutin. V imenu povabljenih gostov pa se je policijskemu veteranskemu društvu in predsedniku društva zahvalila Breda Doblšek. Srečanja so se udeležili še člani ožjega vodstva PVD Sever za Koroško in poveljnik specialne enote policije mag. Srečko Krope.


koroska3

Generalni direktor policije dr. Darko Anželj in predsednik PVD SEVER za Koroško Boris Raj pa sta vdovam in otrokom padlih policistov izročila darila.


<koroska1

V znak zahvale za pomoč in podporo delovanju društva je predsednik Boris Raj generalnemu direktorju policije dr. Darku Anželju izročil simbolično darilo - komplet znakov Združenja SEVER.