Danes, 16. januarja 2003 je generalni direktor policije Marko Pogorevc sprejel predstavnici Amnesty International Slovenije, ki sta ga seznanili z vsebino in namenom najnovejše kampanje, ki jo je pripravila Amnesty International Slovenije in se nanaša na delo policije.

Izdali so namreč informativni letak "Če ti policija krši pravice....Kaj lahko storiš?".

V razgovoru sta predstavnici izrazili pričakovanje, da bo letak občanom na voljo tudi na vseh policijskih enotah. Marko Pogorevc jima je zagotovil, da bo to mogoče. Tako bo po njegovem zagotovilu letak občanom na policijskih postajah na voljo že prihodnji teden. Ob oceni, da gre za zelo pregledno predstavljene pravice občanov je predlagal, da organizacija policiji zagotovi še več letakov, saj bi s tem, če bi ga lahko dali vsakemu policistu in čim večjemu številu občanov, še dodatno prispevali k osveščanju na področju spoštovanja človekovih pravic.

V razgovoru so izmenjali tudi več pobud o možnih oblikah sodelovanja, katerih uresničitev bi ne le dodatno prispevala k uveljavljanju spoštovanja človekovih pravic s strani predstavnikov represivnih organov, temveč tudi k boljšemu medsebojnemu sodelovanju.

 


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi