V nedeljo, 19. januarja 2003, zvečer so bili policisti Danilo Krajnc, Jani Majerle, Leon Simonič in Roman Kuralt iz Policijske postaje Ljubljana Center s strani Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana napoteni na intervencijo v zasebno stanovanje.

Ob prihodu v stanovanje so policisti izvedeli, da se je fant, ki tu biva, zaklenil v svojo sobo, iz katere se je slišala bučna glasba. Ker se na večkratne pozive policistov in trkanja na vrata ni odzval, je policist Krajnc pogledal skozi ključavnico vrat in opazil njegove noge, ki so nihale. Nemudoma sta policista Krajnc in Majerle na silo odprla vrata in zagledala fanta, ki je visel na platnenem traku. Policist Krajnc je privzdignil telo, policist Majerle pa je z žepnim nožem prerezal trak. Ker fant ni kazal znakov življenja, je policist Majerle pričel z oživljanjem. Medtem sta policista Kuralt in Simonič o dogodku obvestila reševalce in mirila fantovo mati.

Danes, 21. januarja 2003, je policista Danila Krajnca in Janija Majerleta v spremstvu njunega komandirja Branka Japlja in direktorja Policijske uprave Ljubljana Branka Slaka sprejel generalni direktor policije Marko Pogorevc in ob krajšem nagovoru pohvalil uspešno in strokovno delo policistov PP Center ter se jima zahvalil za njuno požrtvovalnost. Policisti so tudi tokrat dokazali, da je ena izmed njihovih najpomembnejših nalog varovati življenja ljudi.

V spomin je policistoma izročil knjigo Slovenska policija.


030121 policista

 


Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar