Med 29. in 30. januarjem 2003 bo Marko Pogorevc, generalni direktor policije, skupaj z direktorjem Uprave kriminalistične policije Stjepanom Kovačevičem in direktorjem Uprave uniformirane policije Stanislavom Venigerjem na uradnem obisku na Bavarskem.

Sestal se bo z bavarsko delegacijo, ki jo bo vodil Waldemar Kindler, vodja Oddelka za javno varnost in red na bavarskem državnem notranjem ministrstvu, v delegaciji pa bosta še dr. Wilhelm Schmidbauer, vodja področja 'Operativa policije' in Konrad Schober, vodja področja 'Mednarodno policijsko sodelovanje'. Vodstvo slovenske policije se bo sestalo tudi s predstavnikom bavarskega deželnega kriminalističnega urada Georgom Kochom in predstavnikom predsedstva bavarske pripravnostne policije, Karlom-Heinzom Spörlom.

Najodgovornejši iz vodstva slovenske policije se bodo z bavarskimi kolegi, s katerimi slovenska policija uspešno sodeluje že več let, pogovarjali o pridruževanju Slovenije k Evropski uniji s poudarkom na pripravah na uvajanje schengenskega pravnega reda, o regionalnem sodelovanju na področju preprečevanja mednarodnega terorizma, boju zoper organizirani kriminal, nedovoljeno trgovino z drogami in orožjem ter ilegalne migracije. Pogovori bodo tekli tudi o mednarodnem sodelovanju v okviru stalne slovensko-bavarske mešane komisije.

Slovenska delegacija od obiska pričakuje še poglobljeno že tako dobro in dolgoletno sodelovanje med policijama obeh držav.

 


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi