Direktor oddelka za mednarodno sodelovanje švedske policije Christer Ekberg, ki je priznan strokovnjak Evropske unije za notranje zadeve, in je kot njen pooblaščenec že leta 1998 obiskal slovensko policijo, je danes začel tridnevni delovni obisk v Sloveniji.

030317 svedski obisk

Med pogovorom z generalnim direktorjem policije Markom Pogorevcem


Dopoldne ga je sprejel generalni direktor policije Marko Pogorevc. V razgovoru je gospod Ekberg med drugim izrazil svoje pozitivno oceno nad napredkom, ki ga je slovenska policija dosegla v zadnjih letih, še posebej na področju organizacije, pa tudi izobraževanja in usposabljanja za poklic policista.

Christer Ekber se bo v času svojega obiska pogovarjal z vodstvom Uprave kriminalistične policije in Uprave uniformirane policije, delavci oddelka za mednarodno sodelovanje, sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje in tujimi strokovnjaki, ki sodelujejo v twinning projektu, ki se v slovenski kriminalistični policiji izvaja na področju mednarodnega policijskega sodelovanja. Jutri pa bo obiskal Policijsko upravo Koper. Po razgovorih z vodstvom uprave si bo skupaj z gostitelji ogledal delo na mednarodnem mejnem prehodu Sečovlje in obiskal Policijsko postajo Koper. V sredo, zadnji dan obiska, pa bo po pogovorih na nacionalnem biroju Interpola in Europola obiskal še Policijsko akademijo.


Fotografija: Tadeja Kuhar


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi