Med 12. in 15. majem 2003 bo v Policijski akademiji v Tacnu v organizaciji veleposlaništva ZDA in Varnostne službe finančnega ministrstva ZDA v sodelovanju z Generalno policijsko upravo potekal Mednarodni seminar o preiskovanju finančnega kriminala in ponarejanja, ki se ga bodo udeležili predstavniki Egipta, Jordanije, Libanona, Bolgarije, Romunije in Slovenije.

Seminar bosta v ponedeljek, 12. maja 2003 ob 9.00 uri, otvorila veleposlanik ZDA, Nj. Eksc. gospod Johnny Young in generalni direktor policije, gospod Marko Pogorevc.

Strokovnjaki varnostnih sil ZDA bodo udeležencem predstavili svoje izkušnje s področja boja proti finančnemu kriminalu in ponarejanju. To področje je še posebej pomembno in občutljivo v današnjem času vse večje globalizacije, ki temelji prav na globalnih finančnih tokovih. Svoje znanje bodo skušali podati v obliki predavanj in praktičnih študij primerov.

Slovenska policija že vrsto let uspešno sodeluje z varnostnimi organi ZDA in Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji, tudi pri organizaciji usposabljanj. Mednarodni seminar bo to sodelovanje še poglobil, predvsem pa bo koristen za udeležence, saj temelji na izmenjavi izkušenj tako med samimi udeleženci kot tudi s predavatelji. Nenazadnje je zelo pomemben cilj tovrstnih srečanj v vzpostavitvi dobrih medosebnih odnosov med slušatelji iz različnih držav, kar je pri vsakdanjem operativnem policijskem delu izjemnega pomena.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi