Na 9. državnem prvenstvu policije v spretnostni vožnji z motornimi kolesi, ki je bilo v soboto, 7. junija 2003, na parkirnem prostoru podjetja TIB TRANSPORT v Ilirski Bistrici, so tekmovali policisti motoristi iz prometnih policijskih postaj iz vseh enajstih Policijskih uprav v Sloveniji in Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave.

Kot gostje pa so se tekmovanja udeležili tudi policisti mestne policije iz Trsta.


slika01

Zbrane ekipe tekmovalcev na otvoritvi prvenstva.


<kolegi

Na državno prvenstvo so se pripeljali tudi italijanski kolegi.


Pred uradnim začetkom prvenstva, ki ga je organizirala Policijska uprave Postojna v sodelovanju z Upravo uniformirane policije Generalne policijske uprave, je bila po ulicah Ilirske Bistrice promocijska vožnja policistov motoristov na službenih vozilih.

Prvenstvo je odprl direktor Policijske uprave Postojna Alojz Pavlič, ki je med drugim dejal, da je tekmovanje v spretnostni vožnji za policiste motoriste izjemnega pomena, saj prispeva k boljši usposobljenosti policistov. "Tekmovalci opravljajo delo na področju varnosti v cestnem prometu, pri urejanju prometa pa so bistveno bolj učinkoviti, saj se hitreje in varneje prebijejo na določen kraj. Policisti motoristi s preventivnim delovanjem svoje bogato znanje in izkušnje uspešno prenašajo tudi na druge motoriste v cestnem prometu." V nadaljevanju je tekmovalcem zaželel veliko znanja in spretnosti ter kanček športne sreče na tekmovalnem poligonu.


P6070010

Direkror Policijske uprave Postojna g. Alojzij Pavlič je razglasil začetek tekmovanja.


Udeležence tekmovanja je pozdravil tudi podžupan občine Ilirska Bistrica Zlatko Jenko.

Tekmovalci so se s službenimi jeklenimi konjički znamke BMW pomerili v vožnji na poligonu, kjer so morali opraviti devet disciplin. Prva je bila osmica, ko je tekmovalec zapeljal skozi ožino v pravokotni prostor, v njem odpeljal dva kroga v obliki številke osem ter zapustil prostor skozi ožino na nasprotni strani vhoda. Tekmovalci so nato prevozili tehtnico, svoje spretnosti pa so preizkusili v vožnji v ostrih zavojih, skozi ožino, slalomu ter vožnji po lestvi, v zaklonu ter vožnji v ovinek. Na koncu pa je sledil še prenos žogice. Tekmovalci, bilo jih je 48, so morali opraviti dve vožnji, v čim krajšem času, s čim manj kazenskimi točkami, ki so jih dobili za različne napake med samo vožnjo.


P6070041

P6070026

P6070027

P6070034

P6070045

P6070060

slika16

slika13


Policisti motoristi so tekmovali v ekipni in posamezni konkurenci. Ekipo so sestavljali štirje tekmovalci in vodja ekipe.

Med posamezniki se je najbolje odrezal Rok Mihelčič iz Policijske uprave Ljubljana, drugi je bil Dejan Muhič iz Urada za varnost in zaščito GPU, tretji je bil Tomaž Hafnar iz Policijske uprave Kranj.


zmagovalci

Zmagovalna ekipa letošnjega državnega prvestva


Rezultati v ekipni uvrstitvi:

  1. Policijska uprava Ljubljana
  2. Policijska uprava Nova Gorica
  3. Policijska uprava Postojna
  4. Policijska uprava Kranj
  5. Policijska uprava Koper
  6. Urad za varnost in zaščito GPU


prejemniki priznanj

Prejemniki priznanj

 
Besedilo: Nuša Tavčar
Fotografije: Anita Leskovec Sedmak in Vlado Primec