Te dni v slovenski policiji potekajo številne slovesnosti ob 27. juniju, dnevu slovenske policije. Svoj praznik slovenski policisti obeležijo z različnimi dejavnostmi.

Po vseh policijskih uprava in notranjih organizacijskih enotah v generalni policijski upravi potekajo slovesnosti, na katerih policistom in drugim organizacijam, ki so pripomogli k širjenju varnostne kulture, podelijo najvišja priznanja organov za notranje zadeve: statuo organov za notranje zadeve, plaketo organov za notranje zadeve, znak hrabro dejanje, zlati, srebrni in bronasti znak zaslug za varnost ter pisno pohvalo.

danP1Udeleženci slovenosti v galeriji


V sklopu praznovanja dneva policije policijske enote organizirajo še številne druge dejavnosti: od dneva odprtih vrat, predstavitve policijskega dela javnosti, družabnih srečanj, športnih tekmovanj, do raznih razstav slikarskih in drugih umetniških del policistov, zbirateljev policijskih emblemov, kap in drugo.


danP2

Priznanja so podelili generalni direktor policije, ...


Delavci Uprave uniformirane policije in Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave so se na slovesnosti ob dnevu slovenske policije zbrali v galeriji v Kotnikovi ulici. Priznanja organov za notranje zadeve so policistom in kriminalistom ter zunanjim predstavnikom s katerim službi sodelujeta pri širjenju varnostne kulture podelili generalni direktor policije Marko Pogorevc, direktor uprave uniformirane policije Stanislav Veniger in direktor Uprave kriminalistične policije Stjepan Kovačevič.


danP3

...direktor Uprave uniformirane policije in ...


Ob tej priložnosti pa so čestitali tudi uspešnim športnikom iz obeh služb, ki so dosegli najboljše rezultate na drugih policijskih igrah in na preizkusu vodnikov in službenih psov policije.

Slovesnost je popestril sekstet trobil iz policijskega orkestra.


danP4

...direktor Uprave kriminalistične policije.


Osrednja slovesnost ob dnevu slovenske policije bo 23. junija 2003 ob 13. uri v Slovenski filharmoniji.

 

Besedilo: Nuša Tavčar
Fotografije: Dean Božnik