Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je včeraj, 14. oktobra 2003, začela največja izobraževalno - sejemska prireditev za mlade z naslovom Študentska arena, na kateri je s svojim razstavnim prostorom sodelovala tudi slovenska policija, na področju preventivne dejavnosti, varnosti cestnega prometa, prepovedanih drog in zatiranju kriminalitete.

Skocir

Okrogla miza o policijskem nasilju je mnoge udeležence vzpodbudila k razpravi.


Na tridnevni študentski prireditvi se odvijajo okrogle mize z aktualnimi vsebinami, na katerih so bili prisotni tudi strokovnjaki iz vrst policije, in sicer pri tematiki Trgovina z ljudmi je sodeloval Iztok Suhadolnik iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, v razpravi o policijskem nasilju pa Bojan Skočir iz Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave.


stant2

Zanimanje za razstavni prostor slovenske policije je bilo med mladimi veliko.


Policijsko delo in zanimive vsebine so med mladimi vzbudile veliko zanimanje, zato je preventivna dejavnost slovenske policije nujna, saj prispeva k osveščanju mladih na področju varnosti in k boljši podobi policije v javnosti.

 

stant

Policista sta mlade pritegnila k sodelovanju z nagradno igro:
za pravilni odgovor so bili sodelujoči nagrajeni s preventivnim gradivom policije.


Policija se zaveda, da je v skupnost usmerjeno policijsko delo potrebno, da bo policija uspešna in učinkovita, in bo imela tudi podporo širše javnosti.

 


Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar