Na Policijski akademiji v Tacnu so danes, 24. oktobra 2003, podelili diplome II. generaciji študentov Višje policijske šole.

31 študentom sta diplome podelila ravnatelj Višje policijske šole Matjaž Šinkovec in direktor kadrovske službe policije Milan Makovec. Najboljšim diplomantom, ki so pridobili višjo strokovno izobrazbo in s tem strokovni naziv policijski inšpektor, pa je generalni direktor policije Marko Pogorevc podelil tudi pohvale in priznanja.

podelitev

Ob tej priložnosti je generalni direktor policije povedal, da je višja policijska šola postala prepoznavna in zaželjena ustanova v policiji, predvsem zaradi dobrega študijskega programa. "Imamo dobre profesorje, učitelje, dobro vodstvo policijske akademije, ki s svojo organizacijo in vodenjem zagotavlja ta uspeh. Vesel sem, da boste postali policijske starešine z znanjem, vedno pa moramo ostati ljudje. Če bomo imeli dobre medsebojne odnose, se spoštovali, zaupali, potem se bomo v tej organizaciji dobro počutili. Odraz našega dobrega počutja se bo odražal tudi v odnosih z občani. Do vseh ljudi se moramo obnašati enako in izvajati naše postopke tako, kot narekuje stroka, zakon in spoštovati človeško dostojanstvo. Še bolj vesel bi bil, če bi bila med vami kakšna študentka, kajti naše sodelavke v policiji opravljajo izjemno odgovorne naloge," in ob tem čestital vsem diplomantom z željo, da nadaljujejo izobraževalno pot tudi v bodoče, kajti le tako bodo najbolje koristili slovenski policiji.


diplomanti vps

Diplomanti II. generacije Višje policijske šole

 


Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar