V začetku oktobra 2003 so kriminalisti Urada kriminalistične policije Policijske uprave Krško v sodelovanju s kriminalisti Urada kriminalistične policije Policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana našli v eni izmed ljubljanskih starinarnic več sakralnih predmetov, za katere so z zbiranjem obvestil ugotovili, da izvirajo iz različnih kaznivih dejanj tatvin na širšem območju Posavja in Novega mesta.

Ugotovili so, da je lastnik starinarnice sakralne predmete odkupil po zelo nizki ceni, in sicer od osebe, za katero se je izkazalo, da je povratnik premoženjskih deliktov, ki je predmete odtujil iz kapelic na že omenjenem območju.

Večino predmetov so kriminalisti že vrnili oškodovanim lastnikom (največ župnijskim uradom), vendar so pri tem zasegli še nekatere, za katere do sedaj še niso ugotovili lastništva oz.oškodovanca.


kipi KK1

kipi KK2


Vse, ki bi o sakralnih pradmetih na priloženih forografijah karkoli vedeli, prosimo, da to nemudoma sporočijo policiji na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080-1200.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi