Pri Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na ljubljanskih Žalah je danes, 30. oktobra 2003, v spomin padlim v osamosvojitveni vojni potekala komemoracija, ki jo je pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever (dalje: Združenje Sever) v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Policijo in Slovensko vojsko.


zale03 1

Spominska slovesnost na ljubljanskih Žalah


Veterani Združenja Sever in Zveze veteranov vojne za Slovenijo, svojci padlih v vojni za Slovenijo, policisti, vojaki in drugi državljani Republike Slovenije so se spomnili vseh tistih, ki so v osamosvojitveni vojni za Slovenijo darovali svoja življenja in pred spomenik položili cvetje in prižgali sveče.


zale03 3

Minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc in ...


zale03 4

... namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič sta položila venca pred spomenik padlim v osamosvojitveni vojni.


V okviru žalne slovesnosti so k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 položile vence in cvetje tudi delegacije Združenja Sever, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Ministrstva za notranje zadeve, Policije, Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske in Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.


zale03 2 Slavnostni govor je imel predsednik Združenja Sever Milan Horvat 


zale03 5

Veterani Združenja Sever so položili venec pred spomenik žrtvam okupatorja 1941-1945 v spominskem parku na ljubljanskih Žalah


V avli notranjega ministrstva, kjer je spominska plošča padlim policistom in rezervnim policistom v vojni za Slovenijo, pa sta vence položila minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc in namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič. Žalne slovesnosti pa so se udeležili tudi policisti, delavci policije in ministrstva za notranje zadeve.


avla03 1

Žalna slovesnost v avli notranjega ministrstva


avla03 2

 


Besedilo in fotografije: Dean Božnik