Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je ob dnevu Združenja Sever, 1. decembru, sprejel delegacijo Zveze policijskih veteranskih društev Sever (dalje: Združenje Sever).

V delegaciji so bili poleg predsednika Združenja Sever Milana Horvata še njegov namestnik Drago Zadnikar, generalni sekretar Združenja Sever Franc Bevc in predsednik statutarne komisije Združenja Sever Mihael Burilov.

sever drnovsek1

Delegacija Združenja Sever pri predsedniku države


Predsednik združenja Milan Horvat je predsedniku države predstavil organizacijo, delo, naloge in Združenja Sever ter probleme, s katerimi se srečujejo v policijski veteranski organizaciji. Ob tej priložnosti so mu izročili knjigo Sever avtorja Antona Bukovnika, ki opisuje akcijo Sever oziroma priprave organov za notranje zadeve na preprečitev t.i. "mitinga resnice" v Ljubljani 1. decembra 1989.


sever drnovsek2


Predsednik države je takratno obdobje in dogajanje ocenil kot zelo zapleteno in da je k odpovedi mitinga precej pripomogla mitingu nenaklonjena politična in splošna javnost v Sloveniji ter dobre priprave takratnih organov za notranje zadeve za preprečitev "mitinga resnice".

Gostitelj je delegaciji Združenja Sever čestital ob prazniku in jim zaželel uspešno delo.

 

Besedilo in fotografije: Dean Božnik