Generalni direktor slovenske policije Marko Pogorevc je včeraj, 8. decembra 2003, skupaj s sodelavci v prostorih Generalne policijske uprave na Štefanovi 2 v Ljubljani priredil božično-novoletni sprejem za tuje uradnike za zvezo s slovensko policijo.

Sprejema so se poleg vodstva slovenske policije udeležili Susanne Förster, uradnica za zvezo nemške zvezne mejne policije na veleposlaništvu ZR Nemčije v Ljubljani, Neil Dietderich, FBI, pravni ataše na ameriškem veleposlaništvu na Dunaju, Gianni Baldi, uradnik za zvezo italijanske policije na italijanskem veleposlaništvu v Ljubljani, Jan de Vis, policijski ataše na veleposlaništvu Kraljevine Nizozemske v Budimpešti, Martin Grandits, policijski ataše na veleposlaništvu Republike Avstrije v Ljubljani, Jean-Pierre Guine, ataše za notranjo varnost na veleposlaništvu Republike Francije v Ljubljani, William J. MacColl, uradnik za zvezo britanske kriminalistične obveščevalne službe na veleposlaništvu Velike Britanije v Ljubljani, Mark D. Drobot, pomočnik atašeja za regionalno varnost na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani in dr. Stefan Pop, ataše za notranje zadeve in uradnik za zvezo na romunskem veleposlaništvu na Dunaju.

Generalni direktor policije Marko Pogorevc se jim je ob tej priložnosti zahvalil za uspešno dosedanje sodelovanje in jim zaželel uspešno delo tudi v prihodnje ter jih povabil na božično-novoletni koncert Policijskega orkestra v Cankarjevem domu.


031209 SprejemZaZvezo

 

Besedilo in fotografija: Dean Božnik