Ta teden je v Sloveniji na tridnevnem uradnem obisku g. Jean - Emmanuel Galzy, policijski ataše Republike Francije s sedežem na francoskem veleposlaništvu v Budimpešti.

Danes, 20. februarja 2002 je gosta sprejel tudi generalni direktor policije g. Marko Pogorevc, ki je med sproščenim pogovorom poudaril predvsem vse večji pomen sodelovanja med policijami vseh evropskih držav, tako pri varovanju bodoče skupne meje kot tudi pri pomoči kolegom drugih držav ob različnih varnostnih pojavih.

20020220-atase

Na sliki: v ospredju Jean - Emmanuel Galzy in Marko Pogorevc.


Na tokratnem obisku, sicer že četrtim v času njegovega štiriletnega mandata, se bo ataše srečal z vodstvom Sektorja za državno mejo in tujce Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, s poveljstvom Specialne enote in predstavniki Sektorja za organizirani kriminal Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

Poglavitni namen njegovega obiska je, da bi se dogovorili o konkretnih oblikah medsebojnega sodelovanja posameznih enot francoske in slovenske policije v letošnjem letu. Posebno pozornost bodo sogovorniki obeh držav posvetili ukrepom in skupnim aktivnostim pri zatiranju ilegalnih migracij, možnostim tesnejšega sodelovanja ter izmenjavi informacij in izkušenj. Slovenski predstavniki bodo francoskemu atašeju predstavili tudi delo in naloge Specialne enote, saj že dalj časa obstaja interes po medsebojnem sodelovanju s francosko enoto RAID.

Gospod Galzy se bo med svojim obiskom v Sloveniji srečal tudi s predstavniki Urada Republike Slovenije za nadzor prirejanja iger na srečo in Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi