Sorodne objave

 

Junija 2001 je carina Velike Britanije obvestila kriminalistično policijo Republike Slovenije, da so v Londonu prijeli več tujih državljanov pri nezakonitem vnosu 37 kilogramov prepovedane droge heroin.

Kriminalistična policija je v sodelovanju z britanskimi varnostnimi organi ugotovila, da je bilo v organizacijo konkretnega tihotapskega posla vpletenih še več oseb iz območja Republike Slovenije. Med junijem 2001 in 4. marcem 2002 je kriminalistična policija po usmeritvah skupine državnih tožilcev za posebne zadeve in uporabo prikritih metod in ukrepov zbirala obvestila in dokaze o obstoju mednarodne organizirane kriminalne združbe, ki se je v daljšem časovnem obdobju ukvarjala z nezakonitim prometom s prepovedanimi drogami.

4. marca 2002 je kriminalistična policija več policijskih uprav (Kranja, Ljubljane, Murske Sobote, Kopra in Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave) in specialna enota policije izvedla prijetje osumljencev identificirane kriminalne združbe v Ljubljani. Odvzeta je bila prostost dvema osumljencema:

  • L. Š., 33 let iz Kranja in
  • Š. K., 41 let iz Murske Sobote, oba državljana Republike Slovenije.

Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku je bilo zoper oba osumljenca odrejeno 48 urno policijsko pridržanje. 5. Marca 2002 sta bila s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili privedena preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kranju. Zoper oba je bil odrejen sodni pripor.

Na podlagi pridobljenih sodnih odredb je bilo opravljenih 6 hišnih preiskav na območju Gorenjske, Ljubljane, Murske Sobote in Kopra.


Informacijo je pripravila Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi