Visoka delegacija slovenske policije, ki jo vodi generalni direktor Marko Pogorevc se udeležuje srečanja šefov policij držav Evropske unije in držav kandidatk.

Srečanje, trajalo bo do 10.aprila, poteka v španskem Las Palmasu. Policijski šefi bodo na tridnevnem srečanju skupaj s svojimi sodelavci, v slovenski delegaciji sta še Stjepan Kovačevič, direktor Uprave kriminalistične policije in Marjan Rehar, vodja sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje, največ pozornosti namenili dogovorom o skupnem boju zoper terorizem, preprečevanju ilegalnih migracij, trgovanju z ljudmi, drogami, pranju denarja in ponarejanju Eura. Pričakuje se, da bodo razpravljali tudi o predlogu za ustanovitev večnacionalnih preiskovalnih skupin, ki bi sodelovale pri razkrivanju organiziranega kriminala.

V okviru zasedanja je napovedanih več ločenih srečanj generalnega direktorja slovenske policije s šefi drugih policij. Pogorevc bo šefe policij držav Evropske unije in držav kandidatk povabil v Slovenijo, da si ogledajo bodočo schengensko mejo in se seznanijo s pripravami slovenske policije na njeno uvedbo.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi