Policisti in kriminalisti večih policijskih uprav in kriminalisti Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, katerih delo so usmerjali državni tožilci, so po večmesečni preiskavi identificirali dejavnost in člane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala z nezakonitim vodenjem oseb preko državne meje in s trgovino z nedovoljenimi drogami.

Zoper osumljene so policisti podali 12 kazenskih ovadb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj prepovedanega prehoda čez državno mejo in spravljanja v suženjsko razmerje ter 6 kazenskih ovadb zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. V celotni akciji so policisti zaradi suma storitve dvajsetih kaznivih dejanj kazensko ovadili skupaj 26 oseb.

Tiskovna konferenca, na kateri bodo predstavniki Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in predstavniki Urada kriminalistične policije Policijske uprave Postojna javnosti predstavili potek in zaključke uspešne akcije, bo v petek, 19. aprila 2002 ob 10.00 uri v prostorih sejne sobe PPP Postojna, na Kolodvorski cesti 3b.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi