Na povabilo generalnega direktorja slovenske policije gospoda Marka Pogorevca prihaja danes, 24. aprila 2002 v Slovenijo na dvodnevni uradni delovni obisk državni policijski komisar Švedske, gospod Sten Heckscher.

Prva moža slovenske in švedske policije bosta skupaj s svojimi sodelavci med pogovori namenila veliko pozornosti seznanitvi obeh strani z organiziranostjo obeh policij. Osrednja tema delovnih pogovorov pa bo obravnava aktualnih varnostnih razmer v Evropi. Pogovarjali se bodo o trendih na področju kriminalitete, boju zoper organizirani kriminal, preprečevanju ilegalnih migracij, trgovini z ljudmi ter sodelovanju policij na teh področjih.

Visoki gost se bo v okviru dvodnevnega obiska srečal tudi z ministrom za notranje zadeve gospodom dr. Radom Bohincem in gospo Zdenko Cerar, generalno državno tožilko, ki bo šefu švedske policije predstavila uspešno sodelovanje tožilstva in policije v Sloveniji.

Jutri, 25. aprila 2002 bosta ob 11.00 uri v avli Policijske akademije v Tacnu, gospod Marko Pogorevc, generalni direktor slovenske policije, in gospod Sten Heckscher, državni policijski komisar Švedske, dala izjavo za javnost o vsebini pogovorov in dogovorov obeh policij.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi