Sorodne objave

 

"S slovensko policijo smo se v preteklosti že srečali, zato so možnosti za obojestransko sodelovanje tako na dvostranski kot na večstranski ravni zelo dobre."

sejna Švedska delegacija med pogovori z vodstvom slovenske policije


"Obe državi imata podobni policijski strukturi, še pomembneje pa je podobno razmišljanje. Z dosedanjim obiskom sem zelo zadovoljen in z veseljem gledam na njegovo nadaljevanje. Glede na izkušnje, ki sem jih pridobil s spoznavanjem različnih oblik policijskega usposabljanja v drugih državah, je usposabljanje slovenskih policistov zelo napredno in dobro," je danes, 25. aprila 2002, v izjavi za javnost, ki sta jo ob koncu pogovorov podala skupaj z generalnim direktorjem policije Markom Pogorevcem, povedal državni policijski komisar Švedske Sten Heckscher. 

 

izjava Državni policijski komisar Švedske Sten Heckscher in generalni direktor policije Marko Pogorevc podala izjavi za javnost.


Generalni direktor policije Marko Pogorevc je povedal, da je slovenska policija tako po vsebini dela kot po organizacijski plati primerljiva s švedsko policijo, kar pomeni, da je na pravi poti, ki vodi v evropsko skupnost, v družino evropskih policij.

"Medsebojno poznavanje in sodelovanje je izjemno pomembno, kajti Slovenija bo postala polnopravna članica Evropske unije, zato se bomo morali z našimi prijatelji v vseh državah članicah tudi osebno poznati. Z državnim komisarjem sva se v preteklosti že srečala, na najinem prvem skupnem obisku pa smo se dogovorili za različne oblike skupnega sodelovanja," je povedal Pogorevc.

Tacen
Predstavniki obeh delegacij med pogovori v Tacnu.


Slovenska policija spremlja izkušnje švedske policije predvsem na področju zagotavljanja prometne varnosti, zlasti prepoznavanja simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih snovi in na področju v skupnost usmerjenega policijskega dela.

Med dvodnevnim uradnim obiskom v Sloveniji je policijski komisar Heckscher spoznal različna področja policijskega dela ter se sestal z ministrom za notranje zadeve dr. Radom Bohincem in generalno državno tožilko Zdenko Cerar.


minister
Pogovori z ministrom za notranje zadeve dr. Radom Bohincem.

Cerarjeva
Švedsko delegacijo je sprejela tudi generalna državna tožilka Zdenka Cerar.

 

Besedilo in fotografije: Tadeja Kuhar