V Policijski akademiji je danes, 20. septembra 2002, potekalo že tretje redno letno delovno srečanje predstavnikov tožilca in policije.

Čeprav so na srečanju največ pozornosti namenili ocenjevanju uresničevanja lani podpisanega strokovnega navodila o sodelovanju policije in državnega tožilstva, so, kot sta na krajši novinarski konferenci povedala generalna državna tožilka Zdenka Cerar in generalni direktor policije Marko Pogorevc, predvsem iskali nove poti za še uspešnejše sodelovanje tožilcev in policistov.


P9200011

Posveta sta se udeležila tudi ga. Cerarjeva in g. Pogorevc.


Cerarjeva je med drugim povedala, da so izoblikovali tudi nekaj konkretnih predlogov, ki se nanašajo na izboljšanje sodelovanje tožilcev in policije, na primer z njihovo neposredno udeležbo pri ogledu kraja kaznivega dejanja. Pogorevc pa je k temu dodal, da bodo v policiji v prihodnje morali več pozornosti posvetiti usposabljanju tistih sodelavcev, ki na sodnih obravnavah nastopajo kot priče.


P9200003

Udeleženci posveta so razpravljali o možnih poteh za še boljše sodelovanje obeh strok.


Na srečanju, generalna državna tožilka in generalni direktor policije sta ga ocenila kot vsebinsko zelo koristnega, so si bili vrhovni državni tožilci, vodje okrožnih državnih tožilstev, vodstva policijskih uprav in uradov kriminalistične policije ter vodstvo slovenske kriminalistične policije enotni, da je sodelovanje med obema institucijama profesionalno in strokovno ter da lahko z obojestranskimi prizadevanji strokovno raven tega sodelovanja še dvignejo.


P9200020

Med pogovorom z novinarji je generalna državna tožilka izrazila prepričanje, da kjer je volja, je tudi pot.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi