Predsednik države je 16. januarja 2009 sprejel pripadnike obrambno-varnostnih sil, sil zaščite in reševanja, veteranskih ter domoljubnih organizacij in združenj Republike Slovenije.

Iz ministrstva za notranje zadeve so se ga udeležili državni sekretar mag. Goran Klemenčič, generalni sekretar mag. Damjan Lah, generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne vede Srečko Jarc, glavna inšpektorica Inšpektorata RS za notranje zadeve Mateja Rokvič in svetovalec ministrice Branko Celar.

Iz policije pa so se sprejema udeležili vodja Službe generalnega direktorja policije Bojan Matevžič, direktor Uprave kriminalistične policije mag. Aleksander Jevšek, poveljnik Specialne enote Marjan Anzeljc, poveljnik Posebne policijske enote Rado Abutovič in direktor Urada za organizacije in kadre Robert Gorjan.

predsednik

 Predsednik države, dr. Danilo Türk, se je vsem pripadnikom obrambno-varnostnih sil, sil zaščite in reševanja in veteranskih ter domoljubnih organizacij in združenj Republike Slovenije zahvalil za opravljeno delo in za vsa prizadevanja v preteklem letu. Zaželel jim je veliko uspeha pri opravljanju njihovega dela, od katerega sta po njegovih besedah odvisni varnost državljank in državljanov kot tudi obrambna sposobnost države.

 

Po besedah Bojana Matevžiča je bilo na tem sprejemu v prenesenem pomenu okoli 10.000 delavcev policije, policistk in policistov, ki jim gre zahvala za vse dosežene rezultate.

Mag. Aleksander Jevšek je k temu še dodal, da je ta sprejem vsem policistkam in policistom v veliko čast. "Zahvala za naše rezultate dela, ki pride iz ust predsednika države, veliko pomeni. Hkrati je to vzpodbuda za naloge, ki so pred nami," je dejal Marjan Anzeljc. 

skupaj

Udeleženci sprejema pri predsedniku države