Slovenjgraški in mariborski kriminalisti so ob koordinaciji Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave v letošnjem letu zbirali obvestila v zvezi s sumom storitve večih kaznivih dejanj, ki naj bi jih izvrševali člani dveh kriminalnih združb, povezani z organizatorji ilegalnih migracij z območja Hrvaške.

V to akcijo so bili vključeni tudi policisti in kriminalisti ostalih policijskih enot. Kriminalni združbi sta organizirali prepovedane prehode državne meje iz Hrvaške proti Avstriji ali Italiji.

Policisti so več desetim osebam odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je za večino od njih odredil pripor.

V četrtek, 17. oktobra 2002 bo ob 12.00 uri v veliki sejni sobi kluba Policijske uprave Maribor (Marčičeva 1, Maribor) tiskovna konferenca,

na kateri bodo g. Iztok Suhadolnik, vodja Oddelka za kriminalne združbe v Sektorju za organizirano kriminaliteto Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, g. Beno Topolnik, načelnik Urada kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, in g. Slavko Koroš, načelnik Urada kriminalistične policije Policijske uprave Slovenj Gradec, povedali javnosti več o obširni policijski akciji.

 


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi