Kriminalisti Urada kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana so 26. novembra 2002 na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper:

  •   30-letnega D.M. iz Sežane in
  •   30-letnega B.E., državljana Makedonije.

Navedena sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali razstrelilnih snovi.

V drugi polovici novembra 2002 so kriminalisti pridobili informacijo, da se v gozdu v bližini Obvozne ceste pogosto zadržujejo neznane osebe, ki se najverjetneje ukvarjajo s prepovedanimi drogami in uporabljajo določeno mesto za shranjevanje le teh.


PULJ tk2


V sodelovanju s policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so kriminalisti identificirali mesto, kjer so bile prepovedane droge shranjene v zavojih oz. v vrečkah. Na tem mestu so policisti osumljenca tudi prijeli. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je v najdeni vrečki 6 zavojev s prepovedano drogo heroin, v skupni teži 3 kg.


PULJ tk1


Kriminalisti so pri obeh osumljencih opravili hišne preiskave. Pri tem sta bili D.M.-ju zaseženi dve pištoli cal. 9mm in ena pištola cal. 7.65mm ter skupno 70 različnih nabojev.


PULJ tk3


Osumljenca sta bila s kazensko ovadbo izročena preiskovalnemu sodniku, ki je po opravljenem zaslišanju zoper njiju odredil pripor.

 

Informacijo so pripravili na Policijski upravi Ljubljana.