Na Osojnikovi cesti na Ptuju je bilo včeraj, 9. decembra 2002, slovesno za 96 zaposlenih na Policijski postaji Ptuj Policijske uprave Maribor, saj so dobili nove delovne prostore.


pp ptuj1


Zbrane je nagovoril direktor Policijske uprave Maribor mag. Jurij Ferme, slavnostni govornik je bil generalni direktor policije Marko Pogorevc. Pozdravni nagovor pa je imel tudi minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc. S simboličnim prerezom traku sta generalni direktor policije in minister za notranje zadeve tudi uradno odprla novo policijsko postajo.


pp ptuj5

Minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc in generalni direktor policije Marko Pogorevc slovesno odprla novo policijsko postajo.


pp ptuj3

Postrojitev ptujskih policistov


Ptujski policisti so več desetletij delali v neprimernih delovnih razmerah, in sicer v stari vinarski hiši v ptujskem mestnem jedru, kjer so imeli na voljo približno 950 kvadratnih metrov površine. V novih prostorih na 1.850 kvadratnih metrov neto površine pa bodo imeli policisti Policijske postaje Ptuj precej boljše delovne pogoje kot v starem policijskem objektu, saj so prostori opremljeni z novo opremo, na voljo je dovolj parkirišč za službena vozila in stranke, objekt je ustrezno varovan tudi z videonadzornim sistemom, poskrbljeno je tudi za varnost dežurnih policistov, prostori za pridržanje so zgrajeni v skladu s standardi EU.

pp ptuj2

Sodobno opremljena pisarna...

pp ptuj8

....in prostor dežurnih policistov


Dogovarjanja za izgradnjo nove Policijske postaje Ptuj so se začela že leta 1993, nov objekt pa so začeli graditi v začetku leta 2000 na komunalno opremljenem zemljišču, ki ga je Ministrstvu za notranje zadeve podarila Mestna občina Ptuj. Stroški celotne gradnje so znašali 560 milijonov tolarjev.

V bogatem kulturnem programu so sodelovali sekstet Policijskega orkestra in učenci Osnovne šole Ljudski vrt iz Ptuja, manjkali pa niso niti znameniti ptujski kurenti iz etnografskega društva Ježevka.


pp ptuj7

Slovesnost so popestrili z bogatim kulturnim programom.


pp ptuj6

Nastopili so tudi ptujski kurenti.

 


Besedilo in fotografije: Dean Božnik