V petek 6. decembra 2002, je bil za pomurske policistke in policiste velik dan. Tega dne je bil namreč položen temeljni kamen za novo zgradbo Policijske postaje in Postaje prometne policije Murska Sobota.

Slovesnosti se je udeležilo veliko vabljenih gostov, med njimi pa so bili poslanci, župani, bivši načelniki in komandirji ter drugi, prisoten pa je bil tudi generalni direktor policije s svojimi najožjimi sodelavci. Temeljni kamen je položil že dvaindvajset let upokojeni policist Marjan Pahor. Slavnostna govornika sta bila generalni direktor policije Marko Pogorevc in direktor Policijske uprave Murska Sobota Aleksander Jevšek.


ms temeljni1

Temeljni kamen za novo PP in PPP Murska Sobota je ob prisotnosti vodstva slovenske policije položil upokojeni policist Marjan Pahor.


Slovesnost je bila obogatena s kulturnim programom v katerem so sodelovali pihalni kvintet Policijskega orkestra, romska glasbena skupina Zoltan ter folklorna skupina Attila. Pomurski policisti so slovesnost zaključili s koncertom policijskega orkestra v soboški kinodvorani.


<ms temeljni2

Slovesnost je obogatil kvintet policijskega orkestra


Nova zgradba bo zajemala 3.700 kvadratnih metrov uporabnih notranjih in zunanjih površin. V njej bodo prostori Policijske postaje in Postaje prometne policije z vsemi ustreznimi pripadajočimi prostori(pisarne, prostori za razgovore, prostori za pridržanje, skladišča...). V zgradbi bo tudi telovadnica za izvajanje praktičnega postopka in samoobrambe, elektronsko strelišče, fitnes in sauna.


ms temeljni3

Pozdrav generalnega direktorja murskosoboškim policistkam in policistom

 


Besedilo: Zoran Kosi
Fotografije: Igor Zemljič