Na Policijski akademiji v Tacnu je danes, 13. decembra 2002, generalni direktor policije Marko Pogorevc priredil sprejem za vodilne delavce notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave, policijskih uprav ter komandirje policijskih postaj in oddelkov iz vse Slovenije.

Slovesnosti se je udeležil tudi minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc, ki je ob koncu leta pohvalil uspešno delo slovenske policije.

Kot častni gost na slovesnosti je bil predsednik Republike Slovenije Milan Kučan. Slovenskim policistom se je zahvalil za skrb za varnost slovenskih državljanov in svojo osebno varnost.

Generalni direktor policije je na slovesnosti podelil priznanja in nagrado najbolj urejenim policijskim enotam v letu 2002 v sklopu akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna. Prvo mesto je dosegla Policijska postaja Maribor II, drugo mesto je pripadalo Policijski postaji Škofja Loka, tretje pa si delita Postaji mejne policije Hodoš in Postaja mejne policije Kobarid, Postaji prometne policije Postojna pa je prejela nagrado za vzpodbudno delo.


nleto sprejem03

Pred novoletnim sprejemom se je Minister za notranje zadeve dr. Rado Bohinc udeležil tudi razširjenega kolegija, kjer je predstavil proračun slovenske policije za leto 2003-2004.


nleto sprejem09

Ob tej priložnosti je člane razširjenega kolegija pozdravil tudi predsednik republike Slovenije Milan Kučan.


nleto sprejem19

Med slovesnostjo


nleto sprejem23

Generalni direktor policije podelil prizanje za najbolj urejeno in gostoljubno policijsko postajo v letu 2002

 


Fotografije: Tadeja Kuhar


Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi