Slovenska policija je danes, 25. maja 2001, prevzela 80 od skupno 150 patruljnih vozil avtomobilske znamke Opel, ki jih je najela za tri leta, in bodo razdeljena po policijskih upravah. Vozila je policiji predal direktor podjetja Avtotehna VIS Marko Pogorelc.

"V skladu s kriteriji in zahtevami policije je bil na javnem razpisu za najem prevoznih sredstev za potrebe policije izbran osebni avtomobil Opel Astra Karavan 1.8 16V, ki ga zastopa in prodaja podjetje Avtotehna VIS iz Ljubljane. Poleg upoštevanja zahtev uporabnika, ki je ena bistvenih značilnosti pri nakupu tehničnih kot tudi prevoznih sredstev, smo najeli vozila, katerih karakteristike so opredeljene v aktu o sistemizaciji materialno tehničnih sredstev. Slovenska policija je najela patruljna vozila, ki vsebujejo značilnosti modernih vozil s poudarkom na uporabnosti, operativnosti in seveda tudi varnosti uporabnikov," je povedal direktor Skupnih služb Generalne policijske uprave Stanislav Ficko.

 

20010525-Opel


Stanislav Veniger, direktor Uprave uniformirane policije, pa je še povedal: "Danes je za policijo vesel in pomemben dan, kajti policija je dobila v uporabo 80 novih patruljnih vozil. Vesel sem, da smo dobili vozila v tako kratkem času, kajti prihaja čas turistične sezone in zato bodo vozila še kako pomembna pri opravljanju operativnih nalog policije."

 

Besedilo in fotografija: Tadeja Kuhar