Veleposlanica Združenih držav Amerike v Sloveniji Nancy Ely-Raphel je včeraj, 29. avgusta 2001, skupaj z ameriškim kongresnikom Johnom Mico, ekonomskim atašejem iz ameriške ambasade v Sloveniji Douglasom E. Sonnekom in direktorjem regionalnega programa za nadzor izvoza in varovanje meja Kevinom Cummingsom, v prostorih ministrstva za notranje zadeve predala direktorju kriminalistične policije Generalne policijske uprave Dušanu Mohorku specialno tehnično opremo za nadzor državne meje, ki jo kriminalistična policija uporablja pri odkrivanju kaznivih dejanj na državni meji.

skupinska2


"Sodelovanje slovenske policije z Združenimi državami Amerike na področju zatiranja organiziranega kriminala in na področju nadzora meje poteka uspešno že vrsto let, tako pri reševanju konkretnih primerov kot na področju usposabljanja," je povedal direktor kriminalistične policije Dušan Mohorko in ob tem dodal, da se to sodelovanje nadgrajuje tudi z izročitvijo specialne tehnične opreme, ki jo policija potrebuje pri svojem delu.


oprema

Direktor Uprave kriminalistične policije je prevzel specialno premo za potrebe kriminalistične policije, ki mu jo je izročila ameriška veleposlanica v Sloveniji.


Visoki ameriški gostje so ob tej priložnosti poudarili, da je pomembno dobro mednarodno sodelovanje. "S slovensko policijo želimo biti dober partner v boju proti organiziranemu kriminalu, kajti le s skupnim delom smo lahko bolj uspešni ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi in drugod po svetu," je povedal kongresnik John Mica.


darilo

Ob tej priložnosti je direktor kriminalistične policije ameriški veleposlanici, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji, izročil simbolično darilo.

 

Besedilo in fotografije: Tadeja Kuhar