Britanski varnostni organi oziroma njihova carinska služba je včeraj, 30. avgusta 2001 obvestila slovensko policijo, da so 29. avgusta 2001 ob 20.40 uri po angleškem času, aretirali dva slovenska državljana, ki sta dvema britanskima državljanoma predala rezervno pnevmatiko tovornega vozila, v kateri je bilo kasneje najdeno skupno 60 kg prepovedane droge heroin.

Aretirana slovenska državljana sta:

- 36 letni M. S., zaposlen kot voznik pri avtoprevozniku B. B. z okolice Kranja in
- 48 letni N. F., brez zaposlitve, sicer voznik.


Da bi pridobili potrebne materialne dokaze, so bile 30. avgusta 2001 na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Kranj opravljene hišne preiskave pri osumljenih in pri 34-letnemu B. B., lastniku avtoprevozniškega podjetja, čigar tovorno vozilo in voznika so kontrolirali v Veliki Britaniji. B. B. so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedane proizvodnje in prometa z mamili začasno odvzeli prostost.

Slovenski policisti v sodelovanju z britanskimi varnostnimi organi nadaljujejo z intenzivnim zbiranjem obvestil o organizatorjih prevoza prepovedanih drog, zato v interesu preiskave več podatkov ne moremo posredovati.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi