Med 3. in 8. decembrom 2001 bo v Gotenici potekalo usposabljanje prvih dveh skupin policistov za izvajanje postopka ugotavljanja simptomov vožnje pod vplivom mamil in psihoaktivnih zdravil.

Pri predstavljanju te nove oblike dela policistov, bosta izkušnje iz svoje države predstavila tudi Hans Jurgen Maurer, predstavnik nemške policije, in Tom Jensen, predstavnik švedske policije, ki se s tovrstno problematiko aktivno ukvarjata že več let. Na usposabljanju bodo predstavljeni tudi psihološki vidiki uživanja drog, vrste drog, javno zdravstveni vidiki vožnje pod vplivom drog, policijski postopki v svetu in razvoj slovenskega postopka ugotavljanja drog v cestnem prometu. Predstavljen bo tudi praktični postopek za prepoznavo simptomov drog.


Spoštovani uredniki!

Zgoraj omenjeno problematiko bi želeli v sredo, 5. decembra 2001 ob 11.00 uri v Gotenici podrobneje predstaviti tudi vam. Vabimo vas, da v kolikor bi se novinarji vašega medija želeli pogovarjati s tujima strokovnjakoma ali pa s strokovnjaki s Sektorja za cestni promet Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, to sporočite Aniti Leskovec Sedmak na GSM: 031/ 387-657, in sicer najkasneje do jutri, 4.decembra 2001 dopoldan.

 

Miran Koren
Predstavnik policije za stike z javnostmi