V četrtek, 21., in v petek, 22. maja 2009, bomo organizirali že tradicionalne, 8. policijske igre, največjo športno in družabno prireditev v policiji. Del tekmovanja bo potekal v Gotenici, večina tekem pa se bo odvijala v Tacnu na Rocenski 56 v Ljubljani, kamor vabimo tudi vse zainteresirane obiskovalce in predstavnike medijev!

Zaposleni z vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave bodo tekmovali v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji.

Tekmovalke in tekmovalci se bodo pomerili v judu, samoobrambi (v borbah in prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško ter streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju).Prevladujejo torej panoge, katerih znanje je za policiste in policistke pri njihovem delu zelo koristno. Poleg tega tekmujejo še v šahu ter v nogometu in odbojki na mivki. Najboljši posamezniki in ekipe v skupni razvrstitvi na koncu prejmejo diplome, medalje in pokale.

Dogodek je namenjen krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistk in policistov, ki je potrebna za uspešno in učinkovito delo. Obenem pa so igre tudi priložnost za druženje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi, kar je za policijo kot velik sistem zelo pomembno. Bolj kot boj za čim boljše mesto in tekmovalni rezultati tako na koncu štejejo nova znanstva, izmenjane izkušnje, prijetni spomini po vrnitvi v enote.


Razstava najboljših del fotonatečaja

V petek, 22. maja, ob 14. uri, se lahko v Policijski akademiji v Tacnu udeležite odprtja fotografske razstave, saj je bil v okviru spremljevalnega kulturnega programa policijskih iger organiziran tudi fotonatečaj. Fotografije, ki bodo razstavljene, so po oceni strokovne žirije najboljše od 154 prispelih fotografij, ki jih je sedemnajst prijavljenih tekmovalcev, zaposlenih v policiji, ustvarilo na splošno tematiko, temo policist pri delu in reportaže ?  fotozgodbo.


Spoštovani novinarji!

Policijske igre, dobre nastope in fizično pripravljenost policistov si lahko v Tacnu ogledate tudi sami. Tekmovalci bodo veseli vaše spodbude!

Gotovo bodo nadvse zanimive tudi revialne nogometne tekme, ki se bodo začele v petek ob 11. uri. Pomerile se bodo ekipa predstavnikov Slovenske vojske proti ekipi vodstva policije ter novinarska ekipa proti ekipi vodstva policije.

Prvič na policijski igrah bodo tudi revialne tekme v odbojki, in sicer se bodo pomerile ekipa predstavnic Slovenske vojske proti policijski ekipi ter ekipa novinark proti ekipi policistk. Tekme se bodo začele v petek ob 12:30.


Program tekmovanj in prireditev v Policijski akademiji v Tacnu

Četrtek, 21. maj, Tacen:

  • 10.00 - Ogrevanje tekmovalcev v judu
  • 10.00 - 17.00 - Tekmovanje v nogometu in šahu ekipno; tekmovanje v judu in samoobrambi (tehnike) ter praktičnem postopku
  • 16.00 - Podelitev priznanj tekmovalcem v judu, praktičnem postopku in samoobrambi (tehnike)


Petek, 22. maj, Tacen:

  • 8.30 - Uradna otvoritev 8. policijskih iger (zbor ekip in nagovor vodstva policije)
  • 9.00 - Začetek tekmovanj (nogomet, odbojka na mivki, šah posamično, samoobramba (borbe), streljanje z zračno puško)
  • 11.00 - Revialne nogometne tekme
  • 12.30 - Revialne tekme v odbojki
  • 14.00 - Odprtje fotografske razstave (v dnevnem prostoru Policijske akademije)
  • 18.00 - Zaključek tekmovanj in podelitev priznanj, družabno srečanje

 

Športni pozdrav!