Sorodne objave

 

Postajo konjeniške policije Ljubljana v Stožicah so 26. maja 2009 obiskali v Sloveniji akreditirani policijski atašeji. Obiska so se udeležili avstrijski policijski ataše Thomas Pepper, italijanski policijski ataše Gianni Baldi, francoski policijski ataše Fabien Barthez in ameriška policijska atašejka Vanessa Freeman.

Goste sta sprejela komandir Postaje konjeniške policije Ljubljana Cvetko Možina in glavni koordinator za področje dela vodnikov službenih psov in policijske konjenice iz Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Adil Huselja

dscf1972

Skupinska fotografija pred PKP Ljubljana, skupaj z udeleženci tečaja za policista konjenika


Gosti so si najprej ogledali Postajo konjeniške policije Ljubljana, kjer sta jima gostitelja skupaj s predstavnico Sektorja za mednarodne odnose v Generalni policijski upravi Stašo Nunič predstavila organizacijo dela policijske konjenice na državni, regijski in lokalni ravni ter celotno področje dela - operativno delo, usposabljanja, opremo in logistično podporo.

dscf1969

Gostje so si kljub žgočemu soncu z zanimanjem ogledali vadbo tečajnikov ob motečih elementih.


Poleg tega so si gostje ogledali prostore policistov konjenikov, njihovo opremo in opremo službenih konj, ki jo policisti konjeniki uporabljajo za vsakodnevno delo. Predstavili smo jim tudi zaščitno opremo za vzdrževanje in vzpostavljanje javnega reda in miru.

dscf1966

Tečajniki, ki se pripravljajo na končni izpit za policista konjenika.


Veliko zanimanja je požel tudi del treninga tečajnikov - kandidatov za policiste konjenike, ki so prikazali osnovne vaje dresurnega jahanja ter vodenje službenega konja ob motečih elementih.

Za organizacijo obiska in predstavitev tega področja dela so se gostje zahvalili, gostitelja pa sta jim izročila promocijsko gradivo policije ter zloženko o zgodovini, organizaciji in delovanju Postaje konjeniške policije Ljubljana, ki letos praznuje 35-letnico delovanja.