V policiji bomo v četrtek in petek, 26. in 27. maja 2011, organizirali že 10. policijske igre, največjo športno in družabno prireditev v policiji. Otvoritev iger bo 26. maja ob 8.30 v Tacnu, kjer se bo nato odvijala večina tekem in kamor vabimo tudi vse zainteresirane obiskovalce in predstavnike medijev!

Zaposleni z vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave bodo tekmovali v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji. Pomerili se bodo v judu, samoobrambi (v borbah in prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško ter streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju). Prevladujejo torej panoge, katerih znanje je za policiste in policistke pri njihovem delu zelo koristno. Poleg tega tekmujejo še v šahu ter v nogometu in odbojki na mivki. Najboljši posamezniki in ekipe v skupni razvrstitvi na koncu prejmejo diplome, medalje in pokale.

Dogodek je namenjen krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistk in policistov, ki je potrebna za uspešno in učinkovito delo. Obenem pa so igre tudi priložnost za druženje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi, kar je za policijo kot velik sistem zelo pomembno. Bolj kot boj za čim boljše mesto in tekmovalni rezultati tako na koncu štejejo nova znanstva, izmenjane izkušnje, prijetni spomini po vrnitvi v enote.

 

Spoštovani novinarji in drugi obiskovalci!
 

Policijske igre, dobre nastope in fizično pripravljenost policistov si lahko v Tacnu ogledate tudi sami. Tekmovalci bodo veseli vaše spodbude!

Gotovo bodo nadvse zanimive revialne nogometne tekme, ki se bodo začele v petek ob 11. uri. Pomerile se bodo ekipa predstavnikov Slovenske vojske proti ekipi vodstva policije ter novinarska ekipa proti ekipi vodstva policije. Revialne tekme v odbojki pa bosta odigrali ekipa predstavnic Slovenske vojske proti policijski ekipi. Tekme se bodo začele v petek ob 12.30.

Program tekmovanj in prireditev v Policijski akademiji v Tacnu

 

Četrtek, 26. maj, Tacen:

  • 8.30 - Uradna otvoritev 10. policijskih iger (zbor ekip in nagovor vodstva policije)
  • 9.00 - Ogrevanje tekmovalcev v judu
  • 10.00 - 16.00 - Tekmovanje v nogometu in šahu (ekipno); tekmovanje v judu in samoobrambi (tehnike) ter praktičnem postopku
  • 17.00 - Podelitev priznanj tekmovalcem v judu, praktičnem postopku in samoobrambi (tehnike) ter šahu (ekipno)

 

Petek, 27. maj, Tacen:

  • 8.30 - Začetek tekmovanj v streljanju z zračno puško
  • 9.00 - Nadaljevanje tekmovanj v nogometu, začetek tekmovanj v odbojki na mivki, šahu (posamično) in samoobrambi (borbe)
  • 11.00 - Revialne nogometne tekme
  • 12.30 - Revialna tekma v odbojki na mivki
  • 18.00 - Zaključek tekmovanj in podelitev priznanj, družabno srečanje

 

 Športni pozdrav!