Sorodne objave

 

Slovesnosti se je kot častni gost in slavnostni govornik udeležil predsednik republike dr. Danilo Türk.

DSC00799

V spomin na prepričljivo odločenost varovati državo in njen narod, na složnost in medsebojno zaupanje, ki je v junijskih dneh vojne vladalo med slovenskim narodom, njegovo milico in teritorialno obrambo, smo 30. junija 2011 odkrili spominsko obeležje, ki predstavlja dostojen poklon žrtvam vojne in opomin na dogodke leta 1991.

DSC00800

Kot je dejal predsednik republike, bo obeležje stalo v spomin na čas, ko so pripadniki teritorialne obrambe in takratne milice enotam JLA preprečili zasedbo letališča in osamitev Slovenije v mednarodni skupnosti.

Slovesnosti sta se udeležila še ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek. Ta je v svojem nagovoru poudaril, je slovenska policija v dvajsetih leti prehodila zahtevno pot. "Ob takšni obletnici se spodobi pokazati in dokazati, da smo v tem času uspeli policijo dvigniti na raven zrele, odgovorne in odprte organizacije, ki se uspešno postavlja ob bok drugim evropskim policijam. Kljub vsem oviram na tej poti, kljub vsem težavam in spremembam družbenih razmerij je policija v vseh dvajsetih letih ostala neomajna, trdna in pokončna. Policija ostaja tisti sistem, ki nikoli ne odpove in na katerega se lahko ljudje vedno zanesejo."

IMG 1817

Ob tej priložnosti smo podelili tudi dve priznanji. Srebrni ščit policije je prejel Matjaž Završnik s Policijske postaje Kranj, bronasti znak policije za sodelovanje pa Gorska reševalna služba Bohinj.