Sorodne objave

 

Sedem potapljačev Specialne enote Uprave za policijske specialnosti je med 4. in 7. julijem 2011 pod vodstvom Matjaža Tomšiča skupaj s kolegi potapljači iz Specialne antiterorističke jedinice (SAJ) iz Republike Srbije izvedlo specialistično usposabljanje potapljačev na plovnih rekah. Usposabljanje je potekalo v Donavi in Savi ter v vadbenem centru SAJ Srbije v Beogradu.

MTO_7364_zm

Pa pojdimo!


Namen usposabljanja je bil obnoviti stara in pridobiti nova teoretična in praktična specifična znanja policistov, ki so potrebna pri izvedbi najzahtevnejših varnostnih posredovanj v specifičnih pogojih pri potapljanju v rečnih vodah.

MTO_7386_zm

Pregled ladij


pPotapljači so opravili deset potopov v izredno zahtevnih razmerah, kot so močan tok rek, ničelna vidljivost, nevarnost plovnih objektov (rečne ladje, čolni, splavi) in otežen dostop do kraja začetka potopa in nazaj.

MTO_7558_zm

Nevarnost nad in pod vodo


Po zaključenem usposabljanju so potapljači SE prejeli certifikat o uspešno zaključenem usposabljanju potapljanja v vodah notranje plovbe. Posameznim segmentom usposabljanja ter podelitvi certifikatov se je pridružil tudi policijski ataše Republike Slovenije v Beogradu Bojan Lunežnik.

MTO 8021 zm

Udeleženci usposabljanja skupaj s policijskim atašejem in glavnim inšpektorjem