Sorodne objave

 

Janko Goršek, v. d. generalnega direktorja policije, je danes, 9. julija 2009, na Generalni policijski upravi sprejel Tino Maze, vrhunsko športnico, zaposleno v policiji. Slovenska alpska smučarka je v policiji zaposlena od 1. aprila letos.

090709 Sprejem Maze01

V. d. generalnega direktorja policije je Tini Maze zaželel veliko smučarskih uspehov.


Tina Maze se je smučati naučila že pri treh letih, po končani osnovni šoli pa je bila sprejeta v žensko B reprezentanco. Takrat je prvič nastopila na tekmovanjih FIS ter osvojila 2. in 1. mesto. "Na ta čas me vežejo lepi spomini, saj sem prvič nastopila tudi v svetovnem pokalu in kmalu začela osvajati najboljša mesta, še posebej v veleslalomu," je povedala Tina.

090709 Sprejem Maze02Foto: Spletna stran Tine Maze

Lansko leto je bilo v smučarski karieri Tine Maze pomembna prelomnica. Odločila se je za samostojni trening, ločeno od reprezentance.

090709 Sprejem Maze03Sprejema so se udeležili tudi Matjaž Šinkovec, namestnik generalnega direktorja policije, mag. Franc Kosmač, direktor Policijske akademije, in Franc Rožman, vodja Oddelka vrhunskih športnikov.

 

Tina Maze je sicer osvojila 7 zmag v svetovnem pokalu, 6 od teh v veleslalomu. Februarja 2008 pa je v St. Moritzu v Švici prvič zmagala v smuku, kar je bila tudi prva zmaga v smuku za Slovenijo.