Sorodne objave

 

Policija se je tudi letos predstavila na Auto motor showu, ki je bil med 2. in 4 septembrom 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

motorshow 2011 455Na razstavnem prostoru policije so si obiskovalci sejma lahko ogledali opremo policije. Predstavili smo motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj in vozilo z vgrajenim videonadzornim sistemom provida. Na ogled smo postavili tudi sredstvo za prisilno ustavljanje vozil ("stinger"), alkotester, kovček za ogled krajev prometnih nesreč itd. Obiskovalci pa so na simulatorju lahko preizkusili svoje zaznavanje okolice in reakcijski čas v sicer stvarnih situacijah vožnje z motornim kolesom.

IMG_9108

Skupaj z reševalci in gasilci smo v zaigrani prometni nesreči predstavili ukrepe policije pri prometnih nesrečah, pokazali smo tudi, kako se ''pobirajo'' prstni odtisi, veliko zanimanja pa je pritegnil policijski službeni pes. Ta je ob pomoči svojega vodnika hitro našel drogo, skrito v vozilu. Obiskovalcem, ki so to želeli, smo izmerili prisotnost alkohola v izdihanem zraku. Nekateri pa so na elektronskem strelišču preizkusili svoje strelske sposobnosti in poskušali v čim krajšem času zadeti nastavljene tarče.

IMG_9231

Vse dni sejma so policisti tudi intenzivno odgovarjali na številna vprašanja občanov in jim svetovali, kako poskrbeti za svojo varnost. Obiskovalci so imeli veliko vprašanj o novi prometni zakonodaji, pa tudi o pravilni vožnji otrok v vozilu in prevozu skupine otrok, o merjenju hitrosti z laserskimi merilniki, o postopkih meritve vsebnosti alkohola v telesu itd. Nemalo vprašanj je bilo tudi o višini kazni za ta ali oni prometni prekršek. Nekaj razstavljenih predmetov pa je bilo tudi povod za vprašanja o zaščiti pred vlomi in tatvinami v vozila ter vprašanja o poteku zbiranja dokazov.