Sorodne objave

 

Na Bledu bo 9. in 10. septembra 2011 potekal šesti Strateški forum Bled, ki se ga bodo udeležili številni visoki gosti z vsega sveta. Zaradi več kolon, ki bodo potovale s policijskim spremstvom, bodo občasno nastajali prometni zastoji. Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo na strpno in previdno vožnjo!

IMG 9410

Zvočni posnetek izjave mag. Ivana Kapuna (mp3) 


Kot je v današnji izjavi za javnost dejal vodja Sektorja prometne policije v Generalni policijski upravi mag. Ivan Kapun, bo promet povečan na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in Bledom. Zaradi potovanja varnostnih kolon s policijskim spremstvom se bodo izvajale tudi krajše mobilne zapore, in sicer:

  • v četrtek, 8. septembra, v popoldanskem času,
  • v petek, 9. septembra, preko celega dne,
  • v soboto, 10. septembra, do 19. ure.

Glede na to, da je ta cestna povezava tudi sicer zelo obremenjena, saj promet ob vsakodnevnih prometnih konicah poteka v strnjenih kolonah in z občasnimi zastoji, vse udeležence v cestnem prometu prosimo, da vozijo strpno in previdno in upoštevajo navodila policistov ter signalizacijo na policijskih vozilih za spremstvo.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo.