Sorodne objave

 

Pilota Letalske policijske enote Tanja Novak in Igor Zrinski sta na državnem prvenstvu v akrobatskem letenju in mednarodnem tekmovanju AKRO 09, ki je od 2. do 5. julija 2009 potekalo na letališču v Murski Soboti, postala državna prvaka. 17. julija ju je zato sprejel v. d. generalnega direktorja policije.

Janko Goršek, v. d. generalnega direktorja policije, je danes, 17. julija 2009, na Generalni policijski upravi sprejel Tanjo Novak in Igorja Zrinskega, pilotko in pilota Letalske policijske enote, ki sta postala državna prvaka v akrobatskem letenju.

IMG 0002

Sprejem pri v. d. generalnega direktorja policije

zmanjsana akrobatska

Tekmovanje, ki se ga je udeležilo 21 tekmovalcev iz sedmih držav, je potekalo v štirih težavnostnih kategorijah, ki so mednarodno priznane in se nanašajo na sposobnosti letal:

  • kategorija Sportsman - šolska dvosedežna akrobatska letala,
  • kategorija Intermediate - specialna akrobatska letala z motorji do 200 km in dvokrilna akrobatska letala,
  • kategorija Advanced - specialna akrobatska letala do 300 km in
  • kategorija Unlimited - brez omejitev, tekmujejo vrhunska enosedežna tekmovalna letala.

Udeleženci tekmovanja v akrobatskem letenju tekmujejo v pravilnosti in natančnosti izvajanja predpisanih figur na točno določenem prostoru.

V kategoriji Intermediate je Tanja Novak, pilotka v LPE, v državnem merilu osvojila 1. mesto in s tem naslov državne prvakinje v tej kategoriji, v mednarodni konkurenci pa je osvojila 4. mesto od skupno 9 tekmovalcev v tej kategoriji.

V kategoriji Advanced je Igor Zrinski, pilot in učitelj v LPE, v državnem merilu osvojil 1. mesto in s tem naslov državnega prvaka v tej kategoriji. Tekmovalcev iz tujine v tej kategoriji ni bilo.