Sorodne objave

 

Policija se je tudi letos predstavila na Otroškem bazarju, ki je bil med 8. in 11. septembrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najmlajšim smo tudi tokrat predstavili svoje delo, opremo in službene živali policije.

IMG 6098Policisti smo vse dni prireditve svetovali in odgovarjali na vprašanja o policijskem delu. Otroci so lahko izvedeli veliko koristnega, spoznali, kako pestro in raznoliko je delo policije, ter si tako v hali kot na zunanji ploščadi ogledali opremo in različna policijska službena vozila. Na ogled smo postavili policijsko motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj, kolesa policistov kolesarjev, vozilo z videonadzornim sistemom Provida, pa tudi bojno oklepno vozilo Specialne enote.

IMG 6171

"Vau!"

IMG 7222

"Tukaj pa vključimo sireno in lučke."

IMG 7254

"A mi posodiš kombi?"


Obiskovalcem smo predstavili delo policistov prometnikov, policistov motoristov, policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, kriminalistično delo in forenzična opravila, delo Specialne enote in drugo.

IMG 7204

"No, si ga ujel?"

IMG 9077

Veliko pozornosti so pritegnile službene živali policije, tj. konji in psi.

IMG 6343

Najmlajše obiskovalce je kot ponavadi navduševal policijski "kuža'', belgijski ovčar Arni, ki se zanje še posebej potrudi z različnimi vragolijami. Z njim pa je bil tokrat tudi njegov "naslednik".

IMG 6368

Otroke so pozdravili tudi slovenski vrhunski športniki, zaposleni v policiji. Za presenečenje sta poskrbela v policijsko uniformo oblečena smučarski skakalec Jernej Damjan in plavalec Emil Tahirović.

IMG 9097

Otroci so s seboj lahko odnesli razglednice z njunima fotografijama in avtogramom. Prav tako jim bo v trajen spomin plakat z motivom policista motorista in izdelani lastni prstni odtisi, ki jih je zanje na listu papirja "našel" policist kriminalist.

IMG 6660

"Nisem bil jaz!"


Poleg tega so najmlajši na razstavnem prostoru policije lahko izpolnili kratek vprašalnik in odgovorili na dve ne preveč težki vprašanji o prometni varnosti. Peščico izžrebanih med več sto - upamo da vseh pravilno izpolnjenih - lističev bo v manj kot mesecu dni razveselila kuverta s promocijskim materialom policije.

IMG_6844

Prišepetovanje staršev smo spregledali.