Sorodne objave

 

Predstavniki slovenske policije in notranjega ministrstva so na 15. Evropskem policijskem prvenstvu v streljanju, ki je bilo na Danskem, dosegli vrhunske rezultate. Domov so prinesli tudi zlato in srebrno odličje!

Renata prva

Renata Oražem Vršič je postala evropska policijska prvakinja v streljanju.

DSC 0131

Čestitke po zaključku finala


Prvenstvo, ki ga je organizirala policijska športna zveza Danske v svojem osrednjem strelskem centru Vejlu, je potekalo med 13. in 17. oktobrom 2011. Udeležilo se ga je kar 23 držav in 160 tekmovalcev, ki so opravili 252 tekmovalnih nastopov. Med nastopajočimi so bili tudi takšni, ki že imajo olimpijske izkušnje oz. so kandidati za prihajajoče igre v Londonu 2012. Tekmovanje je potekalo po pravilih ISSF.

IMG 7253

Sašo Korbar med nastopom


Slovensko policijo so zastopali Renata Oražem Vršič iz Specialne enote, in sicer v disciplini malokalibrska puška in zračna puška ter Sašo Korbar iz Urada za logistiko in Oto Strakušek iz Policijske uprave Ljubljana v disciplini zračna puška.

DSC 0232

Renata Oražem Vršič je v disciplini malokalibrska puška osvojila zlato kolajno (584 krogov) in s tem postala evropska policijska prvakinja, naslov pa bo ostal v njeni lasti naslednja štiri leta. Oražmova je v disciplini malokalibrska puška 3 x 20 s 565 krogi osvojila tudi odlično drugo mesto in postala še evropska podprvakinja. Treba je poudariti, da je končna odločitev o razvrstitvi "padla" prav v zadnjem strelu finala, kar je malo spominjalo na osvojitev zadnje olimpijske kolajne Rajmonda Debevca. Tekmovalka si je v disciplini zračna puška v finalu priborila peto mesto s 386 krogi.

Sašo Korbar je v finalu zračne puške dosegel 581 krogov in zasedel osmo, Oto Strakušek pa s 577 krogi trinajsto mesto.


Vsem nastopajočim iskreno čestitamo!

 

Čez štiri leta bo 16. Evropsko policijsko prvenstvo v streljanju gostila Turčija.